Brf Björkängen en del av Vårgårda

Passa på att boka din drömlägenhet!

Tack till alla er som slöt upp vid vår säljstartskickoff på Mathias Kök & Rum tisdag 10 december. Totalt var ett 60-tal intressenter på plats för att ta del av information från mäklarna, Rydlers Bygg och Sparbanken Alingsås. Nedan följer en sammanställning från Svensk Fastighetsförmedling om vad som gäller under den närmaste tiden. Kontakta mäklarna om du/ni har några frågor!

Säljinformation gällande Brf Björkängen

Till alla intressenter

Här kommer en ungefärlig tidsplan och vad som händer om allt går som vi hoppas på. Ni som är uppsatta i vår intressekö har möjlighet att förhandsteckna en lägenhet och få den lägenheten på hand tills det är dags att skriva det bindande avtalet – det är då ni måste bestämma er. Det som krävs är att ni lämnar in era val till oss senast tisdag den 17/12. Ni kan göra flera val och säga i vilken turordning ni önskar lägenheterna. Efter det kommer vi att dela ut lägenheterna i turordning baserat på vilken köplats ni har. Vi kommer sedan att ringa och boka in ett möte med er. I samband med det skall ett förskott på 25 000 kr erläggas. Bokningsavtalet är inte bindande utan ni har möjlighet att avstå från köpet när det blir dags att skriva de bindande avtalen. Om ni väljer att avstå, så behålls 5000 kr som en administrativ avgift och 20 000 kr återbetalas till er.

Förhoppningsvis så är bygglovet och den ekonomiska kalkylen klara och granskade i februari/mars 2020. Då kan vi börja att skriva de bindande avtalen. I samband härmed erläggs 5% av köpeskillingen som handpenning. Då avräknas de 25 000 kr som redan erlagts.

Om allt går som det är tänkt så beräknas inflyttning ske i slutet av 2021. Sex månader innan dess erläggs ytterligare 5% i förskott, ett förskott som sedan räknas av mot den totala köpeskillingen.

Under resans gång kommer ni att ha kontakt med Rydlers Bygg för att diskutera era inredningsval, tillval och eventuella ändringar.

Som vi berättade om på mötet har vi ett erbjudande till alla er som går i köptankar. Det innebär att vi kan komma hem till er och ge rådgivning – berätta om hur allt fungerar, värdera er nuvarande bostad, räkna på skatter m.m. På så sätt får ni ett bra underlag för att fatta beslut. Bokar ni in mötet med oss innan den 24/12 har vi dessutom med oss en liten present när vi besöker er… Mötet kan ske längre fram men bokas in innan jul.

Ni är välkomna att när som helst höra av er om ni har frågor eller något som ni vill dryfta.

VÄLKOMNA!

sf.alingsas@svenskfast.se

Björk ett signum för Brf Björkängen